[NHL] Islanders verpulveren Red Wings

De New York Islanders hebben in een thuiswedstrijd de door blessures geplaagde Detroit Red Wings met 6-0 vernederd. De Red Wings wisten slechts zestien schoten op doel te produceren, en Dwayne Roloson wist deze allemaal te stoppen.

De Islanders staan hierdoor op de tiende plaats in de conference met een gelijk aantal punten aan de Ottawa Senators die achtste staan. De afgelopen paar seizoenen hadden de Islanders halverwege het seizoen al geen enkel zicht meer op de play-offs, maar dit seizoen weten zij menig tegenstander te verrassen. Het succes van de Islanders zit dit jaar in de breedte van de selectie. Echte uitschieters qua goals of assists zitten er niet bij, maar er zijn wel acht spelers die minimaal één op twee lopen.

De Islanders wisten in de eerste periode tweemaal te scoren. De eerste goal kwam al na 71 seconden op naam van Matt Moulson op aangeven van verdediger Mark Streit. Vervolgens wist Rob Schremp te scoren. Voor Schremp was het zijn eerste goal in de NHL die hij niet in de powerplay scoorde. Met 13 schoten op doel was dit waarschijnlijk de beste periode die de Islanders het gehele seizoen gespeeld hebben.

In de tweede periode wist Schremp zijn tweede van de avond binnen te werken, een cadeautje van verdediger Brad Stuart die de puck miste bij een schot op doel. Schremp wist de puck op te pikken en goalie Jimmy Howard te omspelen. Hierna werd Howard vervangen door Chris Osgood, die het niet veel beter deed. Mark Streit wist in de powerplay met een afstandsschot te scoren. Ook in deze periode kwamen de Wings er niet aan te pas: zij konden slechts twee schoten op doel produceren.

Kyle Okposo bracht zijn ploeg op een 5-0 voorsprong in de derde periode. De voormalige eerste draft pick scoorde nu in vier wedstrijden achter elkaar. Verdediger Bruno Gervais strooide nog wat extra zout in de wonden met nog drie minuten te gaan door een afstandsschot hard achter Osgood te schieten. In deze periode moest Roloson zowaar zeven reddingen maken, maar hij kon alsnog zijn eerste shutout voor de Islanders behalen.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
New York Islanders Detroit Red Wings 6-0
Toronto Maple Leafs Carolina Hurricanes 2-4
New York Rangers New Jersey Devils 0-1 (OT)
Philadelphia Flyers Dallas Stars 6-3
Atlanta Thrashers Ottawa Senators 6-1
Tampa Bay Lightning Washington Capitals 7-4
St. Louis Blues Columbus Blue Jackets 4-1
Edmonton Oilers Nashville Predators 3-5
Phoenix Coyotes San Jose Sharks 1-3