'Meld kinderseks tijdens vakantie'

Nederlanders die vermoeden dat landgenoten zich in het buitenland vergrijpen aan kinderen, doen er goed aan dat te melden bij politie en justitie. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) geeft vandaag op de Vakantiebeurs in Utrecht de aftrap van een campagne die toeristen duidelijk moet maken dat ze in actie kunnen komen.

Seks met kinderen in het buitenland kan ook in Nederland worden bestraft, wil de minister duidelijk maken. Toeristen die landgenoten betrappen, kunnen dit melden op de website www.meldkindersekstoerisme.nl, bellen met Meld Misdaad Anoniem, contact opnemen met de ambassade of bij terugkeer de marechaussee op Schiphol informeren.

Vanaf vandaag krijgen reizigers naar Brazilië en Thailand bij wijze van proef, die zes weken duurt, een driedimensionale puzzel waarop staat hoe ze kunnen optreden. Reisleiders en andere professionals uit de reiswereld krijgen informatiemateriaal om hen te attenderen op kindersekstoerisme. De Vereniging van reisbureaus ANVR zal de aangesloten bedrijven via de eigen website informeren over de aanpak van kinderseks op de vakantie.