Kovalainen vindt auto betrouwbaar

Lotus-coureur Heikki Kovalainen verwacht niet dat het feit dat de Lotus F1-wagen zo laat debuteert voor problemen gaat zorgen. Pas tijdens de derde collectieve test, op 17 februari in Jerez, zal de auto van het nieuwe, Maleisische team de baan opgaan.

De Finse coureur verklaart: "We kunnen misschien wel eerder beginnen met testen, maar het probleem is dat we dan nog niet genoeg reserve onderdelen hebben. Mocht er zich dan een probleem voordoen, dan is de test gelijk voorbij. Nu komen we tijdens de derde testsessie voor het eerst in actie, maar dan kunnen we wel gelijk hard pushen. Ik zal de wagen meteen naar de limiet kunnen brengen en een goed gevoel kunnen krijgen in de auto. En hopelijk kunnen we ook gelijk veel kilometers maken."

"Ik weet zeker dat we een betrouwbare auto zullen hebben. Mike (Gascoyne, red.) weet hoe hij een racewagen moet bouwen. Het is alleen nog een vraagteken hoe goed de auto zal presteren. Maar als de fabriek eenmaal op orde is, kunnen we gedurende het seizoen relatief snel met updates voor de auto komen. Dan zullen we zien hoe snel deze wagen werkelijk is.", aldus Kovalainen.