Amerikaanse achtling te zien bij SBS6

SBS6 heeft de Nederlandse uitzendrechten bemachtigd van de eerste documentaire die Reinout Oerlemans liet maken van de Amerikaanse achtling die een jaar geleden werd geboren. De documentaire is donderdag 21 januari (23.15 uur) te zien onder de titel Octomom, het ware verhaal van de moeder van een achtling. Dit kondigde SBS6 vandaag aan.

Het betreft het eerste deel van een serie opnamen die de Amerikaanse tak van Oerlemans' bedrijf Eyeworks sinds vorig jaar mag maken. Oerlemans wist als eerste overeenstemming te bereiken met de moeder van de achtling, Nadya Suleman. Eyeworks mag ongeveer zes maal per jaar opnamen maken voor een serie die jaarlijks wordt uitgezonden tot de kinderen ongeveer achttien jaar zijn. Een woordvoerder van SBS6 weet nog niet of de commerciële zender de toekomstige delen eveneens gaat uitzenden.

De geboorte van de acht kinderen was in januari vorig jaar wereldnieuws. Het komt niet vaak voor dat een achtling geboren wordt en blijft leven. Suleman kwam na de geboorte van haar twee meisjes en zes jongens zwaar onder vuur te liggen. Ze bleek een werkloze, alleenstaande moeder die bij haar ouders woonde en al zes kinderen had. Toen ze vervolgens besloot haar verhaal aan de media te verkopen, werd ze bestempeld als uitbuiter van haar eigen kinderen.