Vrouw premier Noord-Ierland had 19-jarige minnaar

In Noord-Ierland is premier Peter Robinson tijdelijk afgetreden vanwege een affaire van zijn vrouw Iris. Onlangs werd bekend dat de 60-jarige Iris twee jaar lang een verhouding had met een toen 19-jarige jongeman. Die zou bovendien dankzij steun van Iris ruim 50.000 pond in de schoot geworpen hebben gekregen om een café te kunnen beginnen.

De premier, die niets zegt te weten van de financiële handel en wandel van zijn eega, heeft zijn taken voor de komende zes weken overgedragen aan de Noord-Ierse minister van Handel, Arlene Foster. Volgens Robinson zou zijn vrouw, die eerder als parlementslid is opgestapt, gepoogd hebben zich van het leven te beroven en is ze inmiddels opgenomen in een psychiatrische kliniek.

De zaak zorgde voor ophef bij de achterban van Peter Robinsons partij, de Democratic Unionists Party (DUP), wat een extreem orthodox-protestantse beweging is. Wel krijgt hij steun van de fractie van de partij in het Noord-Iers parlement.

De jongen in kwestie blijkt de nu 21-jarige Kirk McCambley (foto) te zijn. Het Britse homoblad Attitude heeft de jongeman aangeboden om op de cover van hun tijdschrift te poseren.

De Britse homobeweging heeft nog een appeltje te schillen met Iris Robinson. Ze zat voor de DUP zowel in het Lagerhuis als het Noord-Ierse parlement. Van daaruit fulmineerde ze hevig tegen homoseksuelen. Ze veroorzaakte verontwaardiging in de homoseksuele gemeenschap door te verklaren dat homoseksualiteit een gruwel Gods is, te vergelijken met pedofilie. Het is overigens nog niet bekend of McCambley op de cover van Attitude wil poseren.