Penningmeester PvdA verduisterde 12.800 euro

De afdeling Amsterdam-Zuidoost van de PvdA gaat maandag bij de politie aangifte doen tegen haar voormalige penningmeester wegens verduistering. De vrouw heeft 12.800 euro vanuit de kas van de afdeling naar haar eigen rekening doorgesluisd. Dat geld probeert de afdeling via een gerechtelijke procedure terug te vorderen. Bovendien heeft het afdelingsbestuur de vrouw uit de partij geschopt.

De praktijken van de voormalig penningmeester, die met geldproblemen kampte, kwamen afgelopen zomer al aan het licht toen de ING Bank alarm sloeg nadat de penningmeester 10.000 euro naar haar eigen rekening had overgemaakt. Ze gaf daarna zelf toe eerder al 2.800 euro te hebben gestolen. De daaropvolgende maanden probeerde het afdelingsbestuur de vrouw zelf ertoe te bewegen het geld terug te storten, maar zonder resultaat.

De afdeling wordt al langer achtervolgd door schandalen. Zo werd één van de deelraadsleden uit de PvdA-fractie van de deelraad Zuid-Oost gezet, omdat hij nooit kwam opdagen bij raadsvergaderingen. Vorige maand werden debatten over de keuze van een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen door afdelingsvoorzitter Nick Bolte geblokkeerd.