"Meerdere partijen moeten in ADO stappen"

Mark van der Kallen is ervan overtuigd dat het project dat hij bij ADO Den Haag is aangegaan zal slagen. Begin 2008 redde de zakenman de club uit de Hofstad van de ondergang.

"Ik heb de club financieel en in het proces van de sanering geholpen", zegt Van der Kallen, lid van de RvC van ADO, in het Algemeen Dagblad. "Daardoor is ADO nu schuldenvrij, in plaats van een schuld van meer dan vijftien miljoen. Sportief zit het tegen. Twaalfde worden is erg ambitieus. In financieel opzicht moeten we pas op de plaats maken; de besluiten van vandaag bepalen de kosten voor volgend seizoen. Al zullen we er alles aan doen om te kijken wat er in de winter nog mogelijk is."

Een club in handen van een private eigenaar ziet Van der Kallen niet zitten. Een dergelijke constructie wil hij bij ADO dan ook niet hebben. "Een voetbalclub moet van ons allen zijn. De volgende stap bij ADO Den Haag moet zijn dat meerdere partijen erin stappen, dat is mijn tekst en wens van het begin af geweest."

Bij ADO rommelde het de afgelopen weken behoorlijk. Onder meer het vertrek van technisch directeur André Wetzel zorgde voor nogal wat opschudding. Van der Kallen blijft positief: "ADO gaat gewoon verder, hoor. Ook zonder André Wetzel gaan we stappen maken. Dit project zal zeker slagen."

Submitter:  Bron: Goal.com