Ophef om zelfmoordspotje Audi

Sinds kort wordt het internet verblijd met een nieuwe viral. Het gaat hier om een reclamespotje van Audi, waarin een man probeert zelfmoord te plegen maar hier niet in slaagt. Gratis reclame voor Audi zou je denken, maar niets is minder waar. De Duitse autofabrikant wil er alles aan doen het spotje van internet te krijgen.

In het filmpje is een zakenman te zien die, vermoedelijk door de crisis, het leven niet meer ziet zitten en er een eind aan wil maken. Hij pakt een tuinslang en steekt het ene uiteinde in de uitlaat van zijn nieuwe Audi A5 TDI. Het andere einde stopt hij via zijn raampje in de auto. Vervolgens start hij de auto en wacht rustig af.

Uiteindelijk wordt de man wakker, maar zijn tank is leeg. Hij blijkt nog steeds het tijdelijke niet met het eeuwige te hebben verwisseld. Vervolgens verschijnt de slogan: 'Schone dieseltechnologie. Goed voor het milieu. Goed voor u.'

Het filmpje ziet eruit alsof een gerenommeerd reclamebureau aan de slag is geweest om de nieuwe coupé goed in de markt te zetten. Toch ontkent de autobouwer iets met het filmpje te maken te hebben. "Audi gebruikt andere muziek en een ander lettertype in zijn reclameboodschappen", liet een woordvoerder gisteren weten. Audi onderzoekt dan ook de middelen om het spotje van het internet te krijgen.

 

Kijk zolang het nog kan. De talloze andere filmpjes zijn al verwijderd...