Reddingsbrigade helpt politie

De Reddingsbrigade Nederland heeft speciale terreinwagens klaarstaan om morgen en zondag politieagenten te vervoeren naar door sneeuw en ijs moeilijk bereikbare plekken. De eigen wagens van de politie zijn vaak niet toegerust voor extreme winterse omstandigheden.

In Zandvoort zijn de terreinwagens van de Reddingsbrigade Nederland al ingezet bij spoedmeldingen, liet de organisatie vandaag weten. De Reddingsbrigade Nederland zegt in het weekeinde paraat te zijn om hulpdiensten terzijde te staan of reddingen uit te voeren. "We verlenen niet alleen hulp op zomerse stranden, maar hebben goed opgeleide mensen die ijsreddingen kunnen uitvoeren."

Volgens de reddingsorganisatie is het ijs op veel grote vaarten en plassen nog steeds verraderlijk, maar zullen naar verwachting veel mensen toch de schaatsen onderbinden. "In combinatie met de extreme kou kunnen mensen snel in de problemen komen", aldus de reddingsbrigade. Ze adviseert goed voorbereid op pad te gaan: neem touw mee en een mobiele telefoon, ga niet alleen en niet in het donker schaatsen.