Explosies en shootouts in Red Dead Redemption

Een genre dat door de meeste developers niet wordt gebruikt is het Wilde Westen. De afgelopen jaren hebben we maar een paar games gehad zoals Gun, Call of Juarez en Red Dead Revolver. De laatste in dat rijtje werd ontwikkeld door Rockstar voor de vorige generatie consoles en sinds een tijdje is deze studio bezig met een nieuwe titel onder de Red Dead naam. Nee, het betreft hier geen sequel, Red Dead Redemption heeft slechts een gelijke naam en een gelijke setting, het verhaal zal compleet op zichzelf staan.

Net als in de bekende filmscenes waar een cowboy wegrijdt naar de ondergaande zon, draait Red Dead Redemption deels om de mooie plaatjes, waarvan Rockstar weer wat screenshots heeft vrijgegeven. Zo kunnen we kijken naar een shootout bij een ondergaande zon en het uitzicht over een van de stadjes die je in de game kunt bezoeken. Al zijn explosies natuurlijk niet uitgesloten.

Red Dead Redemption staat gepland voor een release in april van dit jaar. Benieuwd wat je ongeveer van de game kan verwachten? Lees dan onze preview.

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption