Winst Weert, Verlies Sliedrecht in Challenge Cup

Wisselende resultaten voor de Nederlandse clubs in de derde ronde van de Challenge Cup bij het volleybal. Sliedrecht Sport kon het thuis niet bolwerken en verloor zwaar van het Tsjechische Kralovo Brno. PND VC Weert daarentegen won in Limburg van Sparta Subotica uit Servië.

Weert kwam sterk uit de startblokken en won de eerste set vrij eenvoudig met 25-11. Daarna verslapte de concentratie bij Weert en daardoor werd set twee met 21-25 verloren. De nummer twee uit de DELA-League herpakte zich echter weer en wist zowel set drie en vier te winnen met 25-16, waardoor de 3-1 winst een feit was en de ploeg volgende week een goede uitgangspositie heeft voor het behalen van de volgende ronde.

Bij Sliedrecht liep het niet. De lange Tsjechische dames gaven de nummer drie van de DELA-League geen enkele kans en veegden de Nederlandsen met drie korte sets van de mat; 11-25, 16-25 en 16-25. Volgende week donderdag moet Sliedrecht met 3-0 winnen om kans te houden op een golden set.

Morgen komen de heren van Langhenkel Orion en AB Groningen/Lycurgus nog in actie in de derde ronde van het mannentoernooi.