Opknappen Donington Park kost ruim half miljoen euro

Om het circuit Donington Park weer te kunnen gaan gebruiken voor autosportevenementen is ruim een half miljoen euro nodig. Dit maakte de zoon van de overleden circuit-eigenaar Tom Wheatcroft bekend. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het circuit begonnen.

Donington Park zou de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf dit seizoen zeventien jaar lang gaan organiseren. Het bedrijf dat de baan leasete Donington Ventures was al met de 135 miljoen euro kostende verbouwing begonnen om het circuit op tijd gereed te hebben. Door de kredietcrisis lukte het niet om de financiering rond te krijgen, waarna het bedrijf op de fles ging. Het circuit bleef daardoor in half verbouwde toestand achter.

Hierdoor werd de familie Wheatcroft weer verantwoordelijk voor het circuit. "Ik kan de mensen verzekeren dat we er alles aan doen om Donington Park weer in normale staat terug te brengen," zei Kevin Wheatcroft tegen de Derby Telegraph. "Het is een zware tijd geweest voor de familie vanwege zowel de dood van mijn vader als de problemen met het circuit."

"We hebben weer de zeggenschap over het circuit en we zijn meteen begonnen met het maken van plannen. Het eerste wat we gedaan hebben is zoveel mogelijk banen redden. We hebben het museum weer geopend, alsmede het café en race control. We hebben bekeken wat nodig was om het circuit weer in de oude staat te krijgen. We schatten in dat daarvoor 600.000 pond voor nodig is. Maar als de baan op Grands Prix-niveau wilt krijgen dan kun je meer nullen achter dat bedrag zetten. We willen weer operationeel worden. Hopelijk krijgen we dat snel voor elkaar."

Voor de lange termijn is de familie Wheatcroft nog op zoek naar een partij die de dagelijkse leiding van het circuit over wil nemen. Het circuit raakte de F1, de MotoGP en de Britse Superbikes kwijt. Vooralsnog zullen de World Superbikes en het British Touring Car Championship wel op het circuit plaats gaan vinden. In twaalf dagen tijd toonden twaalf partijen zich bereid om het beheer van het circuit over te nemen. Wheatcroft hoopt spoedig een nieuwe huurder te kunnen presenteren.