PVV'er Brinkman des duivels over satire

De satirische website Speld heeft zich de woede op de hals gehaald van PVV-Kamerlid Brinkman. Oorzaak: een artikel waarin 'Hero Brinkman' zich zogezegd opwindt over de manier waarop chansonier Ramses Shaffy na zijn overlijden vorige maand is bewierrookt in de media. Een beleidsmedewerker van de partij heeft per e-mail een eis neergelegd tot het weghalen van het stuk. 

In het gewraakte artikel worden Brinkman uitspraken in de mond gelegd als: "deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering." De PVV'er vind het stuk "zeer kwetsend", "smakeloos" en als het aan hem ligt gaat het schrijven "zo spoedig mogelijk" de prullenbak in.

Vooralsnog lijkt het Kamerlid bot te gaan vangen. "De verdedigers van het vrije woord die eisen dat wij iets verwijderen, met als hoofdreden dat ze het ‘kwetsend’, ’smakeloos’, en ‘niet goed’ vinden? Dan hebben ze op hun eigen site ook nog heel wat werk te verrichten", zo stelt hoofdredacteur Melle van den Berg van de Speld, die zich dan ook niet geroepen voelt het artikel weg te halen.