[NHL] Ducks verslaan Red Wings

De Anaheim Ducks hebben de Detroit Red Wings, die nog altijd met veel blessures kampen, met 4-1 verslagen. Saku Koivu hielp zijn team met een knappe shorthanded goal op gang. Goalie Jonas Hiller maakte 38 reddingen.

De eerste periode begon goed voor de Ducks met de shorthanded goal van Koivu. Hij vocht zich langs Red Wings-verdediger Brian Rafalski en had nog twee andere Detroit-spelers in zijn nek, maar wist alsnog te scoren. Het was zijn eerste shorthanded goal in drie jaar. "Ik bleef gewoon vechten richting het net en werd beloond. Zo moeten we nu spelen, zeker gezien de situatie waar we nu in zitten." verwees Koivu naar de matige positie van de Ducks in de stand. Tevens maakte Matt Beleski uit de rebound van een schot van Sheldon Brookbank de 2-0. Voor Beleski was het de eerste NHL-goal uit zijn carrière.

Pas in de derde periode deden de Red Wings iets terug met een goal van Valtteri Filppula, maar de Ducks scoorden snel weer tegen via Corey Perry. Met nog acht seconden op de klok maakte Kyle Chipchura er 4-1 van in een leeg net. "We waren er totaal niet klaar voor vandaag, dit was een van onze slechste wedstrijden. Je kunt pas goede spelen als je er keihard voor vecht, en dat ontbrak er vandaag aan. Teveel turnovers en een matige afwerking, vooral vroeg in de wedstrijd", aldus Red Wings-coach Mike Babcock.

De Red Wings misten Henrik Zetterberg en Dan Cleary nog, die beide binnenkort terugkomen van een schouderblessure. Tevens is onder anderen Johan Franzen langdurig geblesseerd. Alle drie de voorgenoemde spelers spelen normaal gesproken op de eerste twee lines.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Anaheim DucksDetroit Red Wings4-1
Dallas StarsNew Jersey Devils0-4
Toronto Maple LeafsFlorida Panthers3-2
Washington CapitalsMontreal Canadiens4-2
Ottawa SenatorsBoston Bruins1-4
Pittsburgh PenguinsAtlanta Thrashers5-2
Nashville PredatorsCalgary Flames1-3
Chicago BlackhawksMinnesota Wild4-1
Edmonton OilersPhoenix Coyotes4-5 (OT)
Vancouver CanucksColumbus Blue Jackets7-3