Darksiders krijgt geen Downloadable Content

Deze week lanceert THQ de post-apocalyptische action-adventure Darksiders: Wrath of War, een titel die wat ons betreft zeker het bekijken waard is. Helaas zal er na de volledige game geen extra content meer verschijnen in de vorm van downloadable content. Net als het toevoegen van een multiplayer was het te veel werk voor een nieuw team om bij een nieuwe IP zoveel tegelijk te doen. Dat maakte producer en bedenker Joe Madureira bekend in een interview met de Engelse website Eurogamer.

Naast een hoop puzzelwerk en actie ligt er bij Darksiders redelijk wat nadruk op het verhaal achter de game. Hier kon Vigil stevig profiteren van Madureiras ervaring in de comics-industrie. Toch wil de producer niet te hoog van de toren blazen. Games hebben nog een lange weg te gaan voor verhalen in games zich kunnen meten met die van comics, films of andere vormen van entertainment. Dit komt omdat er tot voor kort geen aandacht geschonken werd aan het verhaal, het zorgde namelijk niet voor de verkoopcijfers. Games draaide simpelweg om gameplay.

Ondanks de vrijheid die Madureira had bij de ontwikkeling van Darksiders mist hij de comics wel. Het verhaal in een comic was veel makkelijker in beeld te brengen. Games bieden daarin een enorme uitdaging, door vele beperkende factoren. Toch heeft hij geen spijt dat hij de overstap van comics naar games heeft gemaakt. Het is volgens Madureira een spannende industrie en hij vindt het prachtig om er deel van uit te kunnen maken.

Als je het complete interview met Madureira wilt nalezen waarin hij ook praat over een Warhammer 40K MMO en een mogelijke game op basis van de gestopte comic Battle Chasers, neem dan een kijkje op Eurogamer.