Gezinsdrama Soest: tien jaar cel

Een Soestenaar die in augustus zijn vrouw voor de ogen van hun zoontje doodstak is vandaag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot tien jaar celstraf. Eerder hoorde de man vijftien jaar cel tegen zich eisen door de officier van justitie.
 
De man verdacht zijn vrouw ervan er een andere man op na te houden. Hij bracht zijn echtgenote in de nacht van 29 op 30 augustus met maar liefst 45 messteken om het leven in de woning van het paar aan de Weegbreestraat. Hun vijfjarig zoontje was getuige van de slachtpartij.
 
De rechter ging slechts deels mee in de eis van de officier van justitie omdat hij nog nooit eerder voor geweldsdelicten is veroordeeld, er geen aanwijzingen zijn dat hij de moord ruim voor de tijd beraamde en omdat men de man verminderd toerekeningsvatbaar acht. Niet alleen is hij volgens deskundigen zwakbegaafd, ook is er sprake van een gebrekkige identiteitsontwikkeling.
 
Het veelvuldig cocaïnegebruik is niet meegenomen als verzachtende omstandigheid. Dat is in de ogen van de rechter een eigen keuze van de man geweest.