Stegeman-wannabe vliegt met bom naar Dublin

Wellicht geïnspireerd door de undercover reportages van SBS6' Alberto Stegeman besloten Slowaakse ambtenaren er een schepje bovenop te doen. Ze stopten een nietsvermoedende Slowaak een kneedbom in zijn tas en lieten hem naar de Ierse hoofdstad Dublin vliegen.

De 49-jarige elektricien werd vandaag gearresteerd. Na een telefoontje van de Slowaakse veiligheidsdienst met hun Ierse collega's over de stunt kwam de 'terrorist' snel weer op vrije voeten.

Werknemers van de Slowaakse veiligheidsdienst wilden namelijk de beveiliging op hun luchthaven wel eens testen. Om te kijken of men de smokkelwaar op tijd door zou hebben, stopten ze een nietsvermoedende reiziger maar liefst negentig gram aan explosieven in zijn tas. Uiteraard werd de bom niet ontdekt, zodat de Slowaak en zijn bom uiteindelijk veilig in Dublin landden.

Volgens Ierse explosievenexperts was de veiligheid van de vliegtuigpassagiers absoluut niet in het geding. De kneedbom was namelijk stabiel verpakt en was niet verbonden met andere delen van de bom.


"Dat dit kan in Slowakije!"