Stoke City verslaat Fulham al in eerste helft

Een duel dat wel doorgang vond in Groot-Brittannië leverde dinsdagavond meteen spektakel op. Stoke City leidde bij rust nog onverwacht comfortabel, maar kreeg na de pauze bijna het Londense deksel op de neus: 3-2.

Stoke, dat ondanks de vrieskou voor een uitverkocht huis acteerde, kwam binnen een halfuur op 3-0, dankzij doelpunten van Tuncay, Diagne-Faye en Sidibe. Fulham, de ploeg van coach Roy Hodgson, werd zoek gespeeld door de thuisploeg, maar kwam uiteindelijk nog akelig dichtbij.

Na een uur spelen redde Damien Duff de eer namens de bezoekers, maar Clint Dempsey besloot het 'gelopen' duel vijf minuten voor tijd nog nieuw leven in te blazen. Fulham drong nog enkele malen stevig aan op het winterse speelveld, maar kon de thuisdefensie niet meer verschalken.

Door de zege stijgt Stoke naar plaats tien, vlak onder Fulham, dat door de zeperd blijft steken op de negende plaats.