Arabische scholieren schokken met 9/11-trui

Een groep van ongeveer vijftien Amerikaanse scholieren van Arabische komaf heeft gisteren op hun school in het Amerikaanse Dearborn, in de staat Michigan, voor veel commotie gezorgd. De jongeren hadden tijdens de kerstvakantie speciale truien laten maken. Op de truien zijn echter duidelijk de twee torens van het World Trade Center zien.

Op de achterkant van de trui staat het getal '11' afgebeeld. De twee enen moeten echter duidelijk twee torens voorstellen. Daarnaast is de mascotte van hun school, een grote roofvogel, te zien. Deze vliegt naar de twee gebouwen toe. Onder de afbeelding staat vervolgens de tekst: 'You can't bring us down'.

De scholieren droegen de truien, voorzien van capuchon, gisteren bij binnenkomst van de school. De pubers konden echter gelijk doorlopen naar het kantoor van de schooldirecteur. Deze heeft de truien direct in beslaggenomen.

"Deze daad was ongepast en respectloos", laat een woordvoerder van de school weten. "Ze hebben totaal niet nagedacht." De daders hadden absoluut geen kwaad in de zin, zo zwoeren zij de directie. De school wilde niet zeggen wat voor straf de schoffies te wachten staat.

Een filmpje over deze schokkende truien is hier te zien