Luijckx vertrekt naar NAC Breda

Kees Luijckx gaat vanaf 1 juli voor NAC Breda spelen. Dit is vandaag bekend gemaakt. De speler van AZ is transfervrij en tekent bij de Bredanaars een contract voor de duur van drie seizoenen.

"Luijckx is een multifunctionele speler die we al een jaar of twee in het vizier hadden", liet Earnest Stewart, technisch directeur van NAC Breda, weten. "Kees kan centraal in de verdediging uit de voeten, maar ook rechts of controlerend op het middenveld. Hij heeft bovendien een uitstekende vrije trap, dus dat is nog eens een plus. Alles bij elkaar genomen is het een jongen die past bij NAC én bij onze visie op voetbal."

Ook Luijckx is erg blij met een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als voetballer. "Er waren verschillende redenen om voor NAC te kiezen. Natuurlijk omdat het een mooie club is met een heerlijke achterban, maar dat is een cliché, ook al is het wel degelijk zo. Wat ik vooral belangrijk vond, was dat NAC zich echt in me had verdiept. De gesprekken met Earnest Stewart, Jeffrey van As en Robert Maaskant overtuigden me van deze keuze. Men heeft zelfs trainingen van AZ bezocht om me te bekijken. Dat vond ik klasse. Ze wilden precies weten wat voor vlees ze met mij in de kuip hadden en dan weet je ook dat het een heel bewuste, weloverwogen keuze van de club is om met je in zee te gaan."

Luijckx speelt sinds 2005 voor AZ en kwam sindsdien achttien keer in actie. De 23-jarige middenvelder had bij de Alkmaarder formatie geen uitzicht op een plaats in de basis.