Fischer van Cambuur naar Emmen

Sander Fischer verruilt SC Cambuur per direct voor FC Emmen. De 21-jarige verdediger was op amateurbasis actief in Leeuwarden en kan dus zonder problemen de overstap naar een andere club maken. Hij moet de defensie van FC Emmen, dat momenteel een degradatieplaats in de Jupiler League bezet, gaan versterken.

De in Rhoon geboren Fischer kwam in de zomer van 2008 naar Leeuwarden. SC Cambuur haalde hem weg bij NAC Breda, waar hij zijn debuut als prof maakte. De verdediger, die ook in de jeugdopleiding van Excelsior speelde, leek aan het eind van vorig seizoen te vertrekken bij Cambuur. De partijen konden geen overeenstemming bereiken over het salaris. Fischer liep vervolgens een zware knieblessure op en mocht van Cambuur vervolgens alsnog blijven als amateur.

Omdat hij in Emmen meer kans denkt te maken op speeltijd, besloot Fischer nu te vertrekken. Cambuur had hem graag behouden en wilde hem een profcontract aanbieden. Fischer speelde in totaal zestien competitieduels in het eerste elftal van de Friezen.