Gerrard legt schuld bij spelersgroep

Niet trainer Rafael Benítez, maar de gehele spelersgroep is verantwoordelijk voor het slechte seizoen dat Liverpool doormaakt. Dat stelt althans aanvoerder Steven Gerrard, die nog altijd hoop koestert op een plaats bij de top vier.

Liverpool heeft dit seizoen al meer punten verloren dan het gehele vorige seizoen en kwam in de Champions League niet verder dan een derde plaats in de groep, hetgeen the Reds tot Europa League-voetbal veroordeelde. De slechte prestaties worden vooral verweten aan het beleid van trainer Rafa Benítez. Veel fans nemen hem ook niet in dank af dat hij Xabi Alonso zo makkelijk liet gaan en de blessuregevoelige Alberto Aquilani als vervanger aantrok.

Aanvoerder Steven Gerrard vindt echter dat de spelersgroep zelf verantwoordelijk is voor het collectieve falen. De club die vorig jaar tweede werd in het Premiership bevindt zich nu op een schamele zevende stek.

"Het feit dat we op deze positie staan heeft een reden, en dat is dat we gewoon niet goed genoeg zijn geweest. De ranglijst liegt nooit," zegt Gerrard. "De spelers moeten verantwoordelijkheid nemen. De hele groep moet de mouwen opstropen en deze voetbalclub terugbrengen naar waar het hoort: zo hoog mogelijk op de ranglijst. We moeten voor de top vier gaan. Dat is altijd een prioriteit, zowel financieel als sportief. Ik denk nog altijd dat we het tij kunnen keren. Als aanvoerder moet ik ervoor zorgen dat dat gebeurt. We kunnen ons niet alleen afvragen waarom het niet lukt, maar moeten ook daadwerkelijk voor verandering zorgen."