'Man United moet op Hulk wachten'

De Braziliaanse spits Hulk zal waarschijnlijk pas op zijn vroegst in de zomer verkassen. Manchester United is geïnteresseerd in de aanvaller van FC Porto, maar moet wachten omdat hij zijn kansen op het WK voetbal in Zuid-Afrika niet in gevaar wil laten komen.

Volgens diverse bronnen zijn de Engelsen bereid een bedrag van £20 miljoen neer te leggen voor Hulk, die dit seizoen in zowel de Portugese competitie als de Champions League enkele uitstekende dingen liet zien. Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Givanildo Vieira de Souza, zoals de op de groene superheld lijkende spits in het dagelijks leven heet, wel oren naar een overstap naar de Engels kampioen, maar is hij bang dat het WK daardoor in gevaar komt.

"Het halen van de Braziliaanse selectie voor het Wereldkampioenschap is het belangrijkste. Als hij er bij zit, kan dat als een poort naar de Premier League dienen", aldus Hulk's zaakwaarnemer Teodoro Fonseca. Hulk is geen vaste waarde in A Seleção, waarvoor hij afgelopen november zijn debuut maakte.

Manager Sir Alex Ferguson van Manchester United wil Hulk graag aantrekken omdat hij in Wayne Rooney meer een supporting striker ziet. Dat terwijl de toptransfer van vorig seizoen, Dimitar Berbatov, weinig indruk maakt op Old Trafford.