'Fran Mérida tekent bij Atlético de Madrid'

Het ziet er naar uit dat Fran Mérida aan het eind van dit seizoen Arsenal gaat verruilen voor Atlético de Madrid. De jonge middenvelder kent weinig speelminuten bij de Engelse club en hoopt in zijn vaderland op meer vertrouwen.

Mérida kwam op zestienjarige leeftijd op een soortgelijke manier als Cesc Fàbregas naar Arsenal. Ook Fàbregas was afkomstig van FC Barcelona, maar de huidig international van Spanje wist wel door te breken en belangrijk te worden voor de Londenaren. Inmiddels is Mérida negentien jaar oud en heeft hij slechts drie keer in mogen vallen in de Premier League. In bekerwedstrijden mocht hij wel af en toe in de basis opdraven, zo scoorde hij nog een geweldig afstandsschot in het gewonnen League Cup-duel met Liverpool (2-1) eerder dit seizoen.

Door de geringe speelminuten wil de jonge middenvelder terugkeren naar Spanje, en naar verluidt gaat hij een vijfjarig contract tekenen bij Atlético de Madrid. De Spaanse club hoeft niets te betalen aangezien het contract van het talent afloopt. Eerder kwamen Mérida en Arsenal wel een contractverlenging overeen, maar werd deze nooit getekend. Ook wees hij afgelopen zomer een aanbieding van Sevilla van de hand.