[Dakar] Wuf van Ginkel beleeft slechte dag

De 14e plaats in de etappe uitlag past niet bij de status van Wuf van Ginkel. Zeker na het goede optreden in de tweede etappe waren de verwachtingen voor vandaag hoog gespannen. Vooral het stuk woestijn leek op het lijf van de GINAF-teams te zijn geschreven. "We hebben een hele slechte dag gehad", aldus navigator Willem Tijsterman. "Zo goed als het gisteren was, zo slecht ging het vandaag. Het was geen leuke dag. Echt een K.. dag met drie hoofdletters." Marcel van Vliet, Herman Vaanholt en Gerard van Veenendaal voldeden wel aan de verwachtingen en reden geruisloos naar de vijfde plaats.

De problemen voor 'Wuf en zijn Bende' begonnen in het eerste deel van de etappe. "Daar zijn we in de war gebracht door de snelle jongens. We zagen een paar trucks terugkomen en toen dachten wij dat het beter was om achter ze aan te rijden. We misten toen een way-point en moesten vervolgens weer terug. We zijn een beetje gaan dwalen en dat heeft veel tijd gekost."

Volgens Willem ging het later in de etappe beter. ,,We hadden toen het goede gevoel voor de juiste richting. Op de paden was het echter lastig rijden. We zaten toen natuurlijk tussen de buggy’s en de luxe auto’s. Dat was geen pretje. Het was warm en heel stoffig.’’ De problemen waren hiermee nog niet over en binnen vijf minuten kreeg de vrachtwagen te maken met twee lekke banden. Wuf van Ginkel kwam hierna nooit meer in het juiste wedstrijdritme.

Wuf van Ginkel in actie