Sneeuw ontregelt openbaar leven Peking

Hevige sneeuwval heeft vandaag het openbaar leven in Peking ontregeld. In de straten was het bijzonder stil, omdat de inwoners van de Chinese hoofdstad thuisbleven. Duizenden mensen strandden op de belangrijkste luchthaven van Peking, zo meldde de Chinese televisie.

Meer dan 80 procent van de vluchten vanaf de internationale luchthaven werd geannuleerd of liep in ieder geval zware vertragingen op. Slechts een van de drie startbanen was open. De luchthavens van de nabij Peking gelegen steden Tianjin, Hohhot en Shijiazhuang waren geheel gesloten. Ook de meeste snelwegen waren gesloten. Er lag verscheidene centimeters sneeuw bij een temperatuur van 14 graden Celsius onder nul.

Het stadsbestuur van Peking heeft bijna tweehonderd sneeuwschuivers ingezet om de wegen in het centrum van de stad schoon te houden.

De afgelopen winters viel in Peking zeer weinig sneeuw, maar de inwoners van de stad zijn deze winter al verscheidene keren met sneeuwval geconfronteerd. Eén keer was dat aan de autoriteiten zelf te wijten. Zij brachten een sneeuwstorm op gang om een einde aan een periode van langdurige droogte te maken.

De zuidwestelijke provincies Sichuan en Yunnan hebben met andere weerproblemen te maken. Daar wordt dichte mist verwacht.