Politie pakt drugsdealer dankzij World of Warcraft.

Alfred Hightower, die werd gezocht voor dealen van drugs, was het land uit gevlucht nadat er een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Hij stopte alleen niet met het spelen met World of Warcraft. Zo heeft de politie hem uiteindelijk gepakt.

De Howard County Sheriff's Department in Indiana, ontdekte dat Alfred Hightower een spel speelde met heksen en tovenaars. Na een hoop gepuzzel kwamen ze tot de conclusie dat dat World of Warcraft wel eens zou kunnen zijn.

De opsporingsambtenaar nam contact op met Blizzard of ze bij de opsporing wilde helpen, aldus de Kokomo Perspective.

De opsporingsambtenaar ging er vanuit dat Blizzard niet mee wilde werken, omdat het zo lang duurde. Maar na een maand of vier kreeg hij toch de informatie van Blizzard. Hij kreeg alle informatie die Blizzard over de verdachte had. Accountinformatie, rekeningnummer, IP-adres, nickname en zelfs zijn favoriete server. Zo kon de opsporingsambtenaar hem vinden in Canada. Hightower werd opgepakt in Canada en zal op 5 januari aanstaande worden teruggebracht naar de VS.

Ook al is Blizzard niet verplicht om aan zulke verzoeken te voldoen, hebben ze er toch voor gekozen om alle informatie van de verdachte te leveren aan de politie. Ben je crimineel, staat er een arrestatiebevel voor je uit en speel je World of Warcraft, kijk dan maar goed uit.

 

World of warcraft logo