'Chiellini blijft bij Juventus'

Giorgio Chiellini verkast niet naar Engeland maar blijft bij Juventus. Dat verklaart zijn zaakwaarnemer Davide Lippi althans. Manchester United en Manchester City zouden geïnteresseerd zijn in de verdediger.

De talentvolle centrale verdediger speelt sinds 2005 bij Juventus. Vanaf 2004, toen hij nog bij Fiorentina speelde, werd hij zelfs al opgeroepen voor het nationale elftal van Italië. Sir Alex Ferguson zou de verdediger graag bij zijn selectie voegen, daar de defensieve linie dit seizoen keer op keer geplaagd wordt door blessures. Ook bestaat er nog altijd onzekerheid over wanneer Rio Ferdinand weer inzetbaar is.

De kersverse trainer van stadsrivaal Manchester City, Roberto Mancini, wil het lek in de defensie van de club dichten, en zijn landgenoot Chiellini lijkt een goede optie. Ondanks de interesse van de Mancunians beweert Davide Lippi, Chiellini's zaakwaarnemer, dat de verdediger nergens heen gaat.

"De interesse van Manchester United en Manchester City vleit ons en maakt ons blij. Chiellini is beter geworden de laatste twee jaren en er is ruimte voor meer verbetering. Het is dan normaal dat belangrijke teams belangstelling tonen", vertelt Lippi. "Maar Giorgio is een belangrijke speler voor Juventus en heeft nog een langdurig contract. En zoals technisch directeur Alessio Secco al zei; Juventus verkoop haar kampioenen niet." Lippi verwacht dat Chiellini nog lang in Turijn blijft. "In deze wereld zijn er veel verrassingen, maar ik voorzie geen transfer voor Chiellini."