Mulder mogelijk toch naar OS

Ronald Mulder lijkt toch nog een mogelijkheid te hebben om naar de Olympische Spelen in Vancouver af te reizen. De laatste dagen was er veel ophef rond de laatst in te vullen plaats in de olympische schaatsploeg.

De Nederlandse schaatsbond (KNSB) wil deze plek namelijk gebruiken voor de ploegenachtervolging. Zij wisten gisteren nog niet of dit überhaupt mogelijk was. Het reglement van de internationale schaatsunie biedt echter een uitkomst voor Mulder;

"For the Team Pursuit events the ISU Members/NOCs may select their team (consisting of 3 or 4 Skaters) at their discretion among Skaters who have been entered for the Olympic Winter Games, but it is expected that all members of the team have been entered for the Olympic Winter Games with the intention also to fill an allocated quota place for at least one individual event/distance."

Dan zou het er dus op neerkomen dat Nederland geen extra schaater aan het team voor de ploegenachtervolging mag toevoegen, als deze persoon niet op een individuele afstand in actie komt. In het geval van de derde rijder voor de 5.000 meter is dat niet het geval, waardoor er voor Mulder mogelijk een plekje vrij zal komen.