Volendam ziet twee spelers vertrekken

FC Volendam zal het in de tweede seizoenshelft moeten doen zonder Jaap Molenaar en Hamit Yildiz. Het contract van Molenaar wordt op eigen verzoek ontbonden, terwijl Yildiz in Turkije gaat voetballen.

De 24-jarige Molenaar kwam in de zomer van de amateurtak van Volendam, waarvoor hij dertien treffers had gescoord in de Hoofdklasse B van de zaterdagamateurs. Molenaar kan echter niet wennen aan het profbestaan. Hij verveelde zich buiten de wedstrijden en trainingen om. Zijn contract wordt nu ontbonden. Vlugge Japie speelde dertien keer in de Jupiler League en wil nu weer in de bouw gaan werken.

Middenvelder Yildiz is rond met het Turkse Gençlerbirligi, waar ook voormalig ADO Den Haag-aanvaller Hursut Meriç speelt. De clubs zijn er volgens Peter Wijker, manager voetbalzaken van Volendam, ook uit, maar er wordt nog gewacht op de financiële afwikkeling. De 22-jarige Yildiz, een geboren Turk, speelde dit seizoen dertien keer mee. In totaal kwam hij tot 44 competitieduels voor Volendam, waarin hij één keer scoorde.