Ferguson tevreden met minieme achterstand

Manchester United neemt het vanavond op tegen Wigan Athletic. Bij winst staan The Red Devils op slechts twee punten achterstand van koploper Chelsea. Iets waar manager Alex Ferguson vooraf voor zou tekenen.

Tegenover Skysports.com vertelde de succesvolle manager dat hij tevreden is met de kleine achterstand, omdat hij vooral verdedigend kwetsbaar is vanwege de afwezigheid van geblesseerde spelers.

"Als je eens ziet hoeveel verdedigers wij moeten missen", verzuchtte Ferguson. "Het is een cruciale periode die we door moeten zien komen. Het is onmogelijk om in deze competitie middenvelders centraal achterin te posteren. Daar kom je één keer mee weg, maar geen tweede keer."

Het is ongemeen spannend in de Premier League. "Het zit zo dicht bij elkaar. Soms lijkt optimisme niet altijd realistisch, maar iedereen moet hun kansen zien omdat er geen enkel team is dat een paar wedstrijden op rij heeft gewonnen."

De fitste ploeg zal vermoedelijk de titel pakken in Engeland. "De vitale vraag is of je iedereen fit kunt houden. Het helpt om een grote ploeg te hebben, maar kijk eens hoe wij geleden hebben met al die afwezige verdedigers."