Sinterklaasfilm populairste kinderfilm 2009

Niet Anubis en de wraak van Arghus, maar Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot krijgt het predikaat best bezochte kinder- en familiefilm van 2009. De film wist 315.487 kinderen, vaders en moeders naar de bioscoop te trekken. Dit maakte regisseur Martijn van Nellestijn vandaag zelf bekend.

Anubis en de wraak van Arghus passeerde vlak voor kerst wel de grens van honderdduizend bezoekers, maar de gouden film had aan het einde van het jaar de populaire sinterklaasfilm nog niet ingehaald. De teller van de tweede Anubisfilm staat al op 253.475 bezoekers, aldus een woordvoerster van filmdistributeur Independent Films vandaag.

Ook andere populaire familiefilms als Spangas of Survival en Lover of Loser naar het gelijknamige boek van Carry Slee behaalden dit jaar minder bezoekers dan de tweede sinterklaasfilm van het producentenduo Van Nellestijn en Erik-Jan Slot. Vorig jaar moesten de producenten nog genoegen nemen met een vijfde plaats op de ranglijst van kinderfilms, met 278.000 bezoekers voor hun bioscoopdebuut Sinterklaas en het geheim van het grote boek.

In 2010 komt het duo met een derde speefilm over de goedheilig man, waarin weer tal van bekende Nederlanders hun opwachting zullen maken. De film zal vanaf 13 oktober in de bioscopen te zien zijn.
Submitter:  Bron: ANP