Met hiv besmette stripper aangeklaagd door ex-man

Een 34-jarige man uit Toronto, Canada, klaagt zijn ex-vrouw Suwalee, de Canadese grensbewaking, de Canadese immigratiedienst en de Zanzibar Tavern aan voor een bedrag van 30 miljoen dollar omdat hij hiv heeft opgelopen.

Suwalee, een voormalig gogo-danseres en prostituee uit Hong Kong, kwam in 1995 Canada binnen en werkte daar tot 2004 als stripper in de Zanzibar Tavern. Het stel was van 1997 tot 2004 getrouwd, totdat ze vertelde met hiv besmet te zijn.

In augustus 2007 is Suwalee veroordeeld tot twee jaar cel voor het in gevaar brengen van het leven van haar ex-man. In hoger beroep werd de celstraf teruggebracht tot twee jaar min een dag, waardoor ze het tegen haar uitgevaardigde deportatiebevel kon aanvechten.

Volgens de advocaat van de man is de overheid verantwoordelijk voor de huidige hiv-status van de man. De overheid had hem namelijk moeten beschermen door een hiv-test op de vrouw uit te voeren, voordat ze het land inkwam. Een dergelijke test is inmiddels verplicht voor immigranten boven de 15 jaar.

Met het geld dat hij toegewezen hoopt te krijgen, wil hij zijn medische kosten gaan betalen. Hij hoopt ook vurig dat zijn ex-vrouw alsnog wordt uitgezet: "Ik kan niet wachten tot ze uitgezet wordt voor wat ze me heeft aangedaan. Ik wil dat het recht zegeviert."

Met dank aan Janetje voor de herschreven submit!