Meisje (11) steekt slaapkamer moeder in brand

Een 11-jarig meisje uit Florida en haar 15-jarige vriendje zijn aangeklaagd voor poging tot moord, autodiefstal en brandstichting. De twee staken de slaapkamer van de moeder van het meisje in brand terwijl deze lag te slapen.

Het meisje en haar vriendje vluchtten na de brandstichting in de auto van haar moeder. De vrouw kon op tijd ontkomen omdat ze door het rookalarm werd gewekt. Ze liep echter wel zware brandwonden op en inhaleerde veel rook. Ze verkeert niet in levensgevaar.

Moeder en dochter hadden al vaker moeilijkheden gehad; ze hadden een lange geschiedenis met de Amerikaanse kinderbescherming. Volgens een woordvoerder van de politie hadden de twee ruzie gehad voor het incident. Die ruzie escaleerde toen de vrouw haar dochter vroeg naar het stelen van haar sigaretten.

De moeder vermoedde niets van de snode plannen van haar dochter. Toen ze zwaargewond in de voortuin in elkaar zakte, riep ze wanhopig om haar dochter, omdat ze bang was dat die nog binnen was.

De twee jeugdige daders zijn opgepakt en worden vastgehouden. Het meisje wordt psychiatrisch geëvalueerd omdat er de angst bestaat dat ze zichzelf iets zou willen aandoen.

Met dank aan Janetje voor de herschreven submit!