20 jaar cel voor seks met 13-jarige leerling

De 37-jarige lerares Ashley Jo Beach, uit de Amerikaanse staat Idaho, moet 20 jaar in de gevangenis zitten wegens seks met haar 13-jarige leerling. Dat meldt de tv-zender KTVB op de website.

Ashley las gisteren tijdens de rechtszaak snikkend haar verklaring voor waarin ze excuses aanbood tegenover de familie van de leerling. Zelf heeft Ashley ook nog drie kinderen en een partner. De verhouding tussen de lerares en leerling kwam aan het licht toen de politie op 17 september de geliefden in de bosjes zag liggen. Al snel gaf zij toe dat ze al maanden seks hadden en elkaar erotische foto's toestuurden.

De rechter en het Openbaar Ministerie vonden het onbegrijpelijk: "De beschuldigde greep elke gelegenheid aan om aan de rol te gaan met haar slachtoffer. Ze zette de jongen aan om bij haar thuis te komen, ze lokte hem in haar auto, na de les bleef de jongen na en deed ze de deur van de klas op slot. Ze nodigde hem uit om te komen babysitten en om bij haar thuis het gras te komen maaien."

Ashley werd uiteindelijk veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Na vier jaar komt ze in aanmerking om de gevangenis voortijdig te verlaten. Haar baan op de Meridian Middle School kan ze vergeten, vanzelfsprekend is zij daar ontslagen.

Ashley Jo Beach tijdens het vonnis (bron: KTVB)