'Verkoop vuurwerk loopt goed'

De verkoop van vuurwerk is vandaag goed op gang gekomen, zegt woordvoerder Leo Groeneveld van de vuurwerkbranchevereniging in oprichting. Hij verwacht dat de omzet van vorig jaar van 65 miljoen zeker zal worden geëvenaard.

Vooral het siervuurwerk doet het volgens hem goed. "Het lijkt erop dat mensen een hekel hebben gekregen aan enorme harde knallen. Wellicht heeft dat te maken met de overlast van het illegale vuurwerk."

Veel mensen hebben hun vuurwerk van tevoren gekocht op internet, om het een dezer dagen op te halen bij een van de 1200 tot 1300 verkooppunten in Nederland. "De verkoop via internet is dit jaar enorm gestegen", aldus Groeneveld. De gemiddelde prijs van een via internet besteld pakket ligt volgens hem op 85 euro.

Volgens Groeneveld loopt ook de verkoop van veiligheidsbrillen goed. Die kosten bij de verkooppunten gemiddeld 1,95 euro per stuk.

Vuurwerk mag officieel op de laatste drie werkdagen van het jaar worden verkocht. Afsteken is toegestaan op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur.

'Verkoop vuurwerk loopt goed'  (foto: ANP)