Eindelijk een remake van Final Fantasy VII of toch Kingdom Hearts III?

Je kan op dit moment zoiets hebben van: "daar heb je ze weer met de zoveelste FFVII-remake roddel!", maar als je Tetsuya Nomura's hinten naar een nog onbekende, maar veel gevraagde Square Enix-game moet geloven, zou het in 2010 nog weleens waarheid kunnen gaan worden dat Square Enix volgend jaar één van de meest gevraagde remakes volgend jaar gaat aankondigen.


Gaat het dan toch gebeuren?

Nomura vertelde namelijk recentelijk in een interview dat zij "een" game gaan aankondigen waar over de jaren heen enorm veel vraag naar is geweest en waarvoor hij zelf persoonlijke smeekbedes heeft ontvangen. Als je deze omschrijving leest zou je haast niet anders verwachten dan de FFVII-remake, omdat Final Fantasy-fans over de hele wereld al sinds het verschijnen van de PS2 al zitten te zeuren, smeken en petities houden om deze remake. Wat ook zou kunnen is een werkelijke sequel in de Kingdom Hearts-reeks en dan heb ik het natuurlijk over Kingdom Hearts 3. Je zou die kans iets kleiner kunnen inschatten omdat er pas geleden al een Kingdom Hearts-spel is uitgekomen (358/2 Days op de Nintendo DS) en er staat er nog eentje gepland voor het aankomende jaar (Birth by Sleep voor de PSP). Onder de discussiërende fans worden ook andere games uit de Square-stal genoemd, zoals een vervolg op Chrono Trigger (of Chrono Cross), een Dissidia-spel (voor PS3/X360/Wii), Parasite Eve (voor PS3/X360/Wii) of een vervolg op The Bouncer.

Tetsuya Nomura was ook de ontwerper van alle FFVII karakters en de regisseur van de CGI-film Final Fantasy VII: Advent Children, dus dat hij aan het hoofd zou kunnen staan van dit remake-project is niet geheel onmogelijk. Wat denkt men hier? Verwachten jullie ook dat de FFVII-remake nu eindelijk werkelijkheid gaat worden??