Melo dankt Prandelli en Dunga maar Ferrara niet

Juventus-middenvelder Felipe Melo beleefde een roerig jaar. Van uitblinker bij Fiorentina en Brazilië werd hij de schlemiel van Juventus.

Tegenover ESPN Brazil keek Melo terug op 2009, waarin hij zijn droomtransfer naar Juventus waarheid zag worden. "Ik ben Cesare Prandelli (trainer Fiorentina) en Carlos Dunga (bondscoach Brazilië) heel dankbaar", aldus Melo.

"Zij geloofden in mijn potentie en zijn natuurlijke winnaars", aldus Melo, die dit seizoen ook zijn eerste invitatie voor de nationale ploeg van Brazilië kreeg. "Toen ik werd gebeld door bondscoach Dunga was ik heel erg verrast. Ik wist dat het mijn kans was en die heb ik met alles wat ik had gegrepen. Voor mijn carrière was het een goed jaar."

Over Juventus-trainer Ciro Ferrara repte Melo geen woord. Bij de club ging het in december dramatisch. Nadat de ploeg in de Champions League werd uitgeschakeld raakte ook koploper Inter uit zicht. Felipe Melo kreeg eveneens bakken vol kritiek over zich heen en werd zelfs verkozen tot slechtste aankoop van de Serie A.