'AZ moet verkopen om schuld terug te brengen'

AZ moet deze winter spelers verkopen om een flink liquiditeitsprobleem te voorkomen. De club hoopt dat de curatoren willen meedenken met de Alkmaarders.

AZ had een lening van negentien miljoen euro lopen bij DSB. In de week voordat de bank omviel, stortte de club al vijf miljoen euro terug aan DSB. Die transactie is de oorzaak van het huidige tekort, schrijft De Telegraaf. Nog steeds staat er echter veertien miljoen euro open, die inmiddels aan de curator moet worden overgemaakt.

De club hoopt een gedeelte van dat geld bij elkaar te krijgen door verkoop van 'overbodige' spelers. Vooralsnog zijn er geen onderhandelingen bekend. Bovendien maakt de positie van de club de onderhandelingspositie er niet sterker op.

Inmiddels zou AZ de curatoren hebben voorgesteld alle aandelen voor één euro terug te kopen waardoor de club verder kan als stichting. Verder zou de club graag zien dat de helft van de uitstaande schuld wordt kwijtgescholden. Ingewijden noemen die laatste optie haast onmogelijk. De curatoren moeten juist geld inzamelen om andere schuldeisers te kunnen betalen.

AZ wilde niet reageren op het nieuws.