VVV strikt Japanse verdediger Yoshida

VVV-Venlo heeft toegeslagen op de Japanse spelersmarkt. Verdediger Maya Yoshida (22) tekent deze week een contract dat hem tot 2012 speler van de Venlonaars maakt. Zijn club Nagoya Grampus heeft de transfer bevestigd.

Bij de ploeg van Jan van Dijk gaat de centrale verdediger een half miljoen euro per jaar verdienen. Yoshida maakte deel uit van de Olympische voetbalploeg van Japan tijdens de Spelen van 2008. Zijn enige optreden op dat toernooi was het groepsduel tegen Nederland.

Yoshida, die sterk in de lucht is en een goede pass in de benen heeft, zal nog even moeten wennen aan het geel van VVV. "Ik kan me niet voorstellen dat ik in een andere kleur ga spelen dan rood (de clubkleur van Nayoga, red). Ik heb de afgelopen negen jaar hier heel veel mensen ontmoet en een hoop geleerd. Ik heb besloten mijn droom achterna te gaan en in Europa te gaan spelen", aldus Yoshida.

Yoshida is na Keisuke Honda de tweede Japanse speler bij VVV. Laatstgenoemde lijkt deze winterstop echter te vertrekken bij de nummer negen van de Eredivisie. CSKA Moskou is in onderhandeling met de clubleiding.

Update @ 17:00 uur

VVV-Venlo ontkent, in tegenstelling tot Nagoya Grampus, een akkoord te hebben bereikt. Voorzitter Hai Berden zegt tegen Voetbal International: "Yoshida is een zeer interessante speler. Hij is een van de kandidaten die we op het oog hebben, maar van een contract is absoluut nog geen sprake."