Gratis parkeren rond jaarwisseling Rotterdam

Bezoekers van Rotterdam hoeven rond de jaarwisseling geen parkeergeld te betalen. Stadstoezicht begint vandaag met het afschermen van bijna 2800 parkeerautomaten om te voorkomen dat deze door vuurwerk worden vernield. Op de parkeerplaatsen bij de afgesloten automaten hoeft geen parkeergeld te worden betaald. De stadswachten delen geen bonnen uit.

Met het afsluiten van de parkeerautomaten loopt de stad enige tienduizenden euro's mis, aldus een woordvoerder van Stadstoezicht in Rotterdam. "Maar dat weegt op tegen de kosten die worden bespaard nu er minder vernielingen zijn", aldus de woordvoerder.

Vorig jaar werden voor het eerst alle parkeerautomaten in Rotterdam tijdens de jaarwisseling afgeschermd. De jaren daarvoor gebeurde dat slechts bij een deel van de automaten. De aanpak van vorig jaar had succes. De schade was aanzienlijk minder dan voorgaande jaren.

Het afschermen van de automaten begint vandaag en wordt donderdag afgerond. Op 2 januari zijn alle parkeerautomaten weer in gebruik.

Gratis parkeren rond jaarwisseling Rotterdam  (foto: ANP)