Uitslagen PDC World Darts Championship

Nu we de kerstdagen weer achter de rug hebben is in Engeland de Ladbrokes.com World Darts Championship zijn tweede ronde ingegaan. Co Stompé was de enige Nederlander die vandaag in actie moest komen. De Amsterdammer moest het opnemen tegen de Brit Mervyn King en wist deze partij in 4-2 te winnen.  

De als vijfde geplaatste Engelsman verloor de eerste twee sets met drie legs tegen nul. De derde set wist hij te winnen waarna de vierde set weer voor 'The Matchstick' was. Mervyn King pakte de vijfde set met 3-2 en kon daarna in de zesde sets gooien voor de set. King miste en Stompé wist het hoofd koel te houden en de overwinning naar zich toe te trekken.

De tegenstander van Co Stompé moest uit de partij komen tussen Alan Tabern en Mark Dudbridge. Beide heren waren niet van plan voor elkaar onder te doen en uiteindelijk moest zelfs een tiebreak in de zevende set ervoor zorgen dat Mark Dudbridge de partij naar zich toe wist te trekken. Woensdagmiddag 30 december zal Dudbridge het in Londen moeten opnemen tegen Co Stompé.

In de tweede partij van de avondsessie moest veertienvoudig wereldkampioen Phil Taylor aan de bak. De Brit wist de eerste set vrij gemakkelijk te winnen van Steve Hine. In de tweede set wist Hine als eerste speler dit toernooi een leg van 'The Power' af te pakken. Dat mocht voor Hine niet echt baten want de tweede set ging in 3-1 naar Taylor. De derde set ging met diezelfde cijfers opnieuw naar de regerend kampioen. De vierde en laatste set ging met drie legs tegen nul naar Taylor. De tegenstander van Taylor in de volgende ronde komt uit het duel tussen Robert Thornton - Jyhan Artut die later op de avond nog zal worden afgewerkt.

Uitslagen tweede ronde

Mervyn King - Co Stompé* 2-4
Kevin McDine* - Barrie Bates 4-0
Adrian Lewis* - Wes Newton 4-2
Alan Tabern - Mark Dudbridge* 3-4
Phil Taylor - Steve Hine 4-0
Robert Thornton - Jyhan Artut **

* door naar volgende ronde
** wedstrijd wordt later vanavond afgewerkt

 Ben je op zoek naar nog meer sportnieuws? Kijk dan op FOK!sport!

Submitter:  Bron: FOK!sport