Rolstoeler gijzelt postkantoor om pizza

Een man in een rolstoel heeft in de Verenigde Staten verschillende mensen in een postkantoor gegijzeld. Zijn eis tijdens de onderhandelingen: pizza.

Rond 14.30 uur begon de man zijn gijzeling in het dorpje Wytheville (Virginia). Getuigen meldden dat de gijzelnemer, Warren Taylor (ook 'Gator' genoemd), explosieven op zijn borst en aan zijn rolstoel had bevestigd. Tevens klonken er schoten bij het postkantoor. Wat zijn exacte motief was, is vooralsnog onduidelijk, maar het wordt steeds duidelijk dat het een bizarre zaak is.

De gijzelnemer liet alle gegijzelden een keer bellen naar een persoon naar keuze om ze te laten weten dat ze in orde waren. Toen een FBI-onderhandelaar de man vroeg wat hij wilde, was zijn enige eis pizza. Tijdens de gijzeling vertelde Taylor aan de gegijzelden dat hij een militair verleden had, maar de FBI kon hier niets over terugvinden.

Taylor had rond 23.00 uur vermoedelijk genoeg van zijn 'avontuurtje', want hij reed in zijn rolstoel naar buiten en liet zich gewillig 'besnuffelen' door een robot. Deze speciale robot spoort explosieven op en kan deze tevens ontmantelen. Na dit intieme moment liet Taylor zich uit zijn rolstoel vallen en ging hij op zijn buik op de grond liggen. De gijzeling is zonder bloedvergieten beëindigd en van de explosieven heeft de FBI geen spoor meer gevonden.

Foto's van de gijzeling zijn hier te vinden.

Met dank aan grote-zeikerd en tafelpoot voor de submit.