Uitslagen PDC World Darts Championship

Michael van Gerwen heeft zich als vierde Nederlander geplaatst voor de tweede ronde van het PDC World Darts Championship. Door een 3-1-overwinning op Peter Wright voegt hij zich bij Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Co Stompé.

De Nederlander was deze wedstrijd niet bepaald scherp bij het gooien van de dubbels. De twintigjarige Brabander miste in de vierde set maar liefst 24 kansen om een dubbel te gooien. Doordat zijn tegenstander zowel op de dubbels als de triples nog minder scherp was, had dit uiteindelijk geen invloed op het eindresultaat.

De eerste set was voor Van Gerwen doordat Wright in deze set zes kansen op het gooien van een dubbel miste. Van Gerwen profiteerde met een 180 en een paar knappe finishes. De tweede set ging gelijk op, maar Van Gerwen wist de beslissende vijfde leg te winnen voor een 2-0 voorsprong.

Van Gerwen opende de derde set met een 180 goed, maar uiteindelijk wist Wright deze set te pakken nadat Van Gerwen een 140-finish miste. De laatste leg was echter weer voor de Nederlander, die daarmee ook de set en de wedstrijd won.