Op de bon voor een sneeuwbal

Begin deze week kreeg Sanne van Driessun een bekeuring voor het gooien van een sneeuwbal tegen een tram. De 28-jarige Amsterdamse is nog altijd woedend hierover.

De Amsterdamse liep door de sneeuw in de Amsterdamse binnenstad en kon de verleiding niet weerstaan om een sneeuwbal te gooien. "Er ligt zelden sneeuw in de Amsterdamse binnenstad. We vonden het prachtig. En iedereen was sneeuwballen aan het gooien. Ik gooide een bal tegen de zijkant van de tram: een slap balletje. Het was in niks een gevaar voor wat of wie dan ook."

Een agent in burger kon de actie echter niet waarderen, en greep meteen naar zijn bonnenboekje. De dienstklopper noteerde dat Sanne een sneeuwbal in een tram zou hebben gegooid. De Amsterdamse dacht nog dat de diender een grapje maakte, maar niets bleek minder waar.

Volgens de politie heeft Sanne zelfs twee sneeuwballen de tram in geworpen. "Dat zijn de feiten die onze agent heeft geconstateerd," meldt een politiewoordvoerder. "Hij heeft zijn getuigenis onder ambtseed verklaard. Deze dame heeft de sneeuwballen bovendien niet zachtjes, maar met flinke vaart de tram in gegooid. Dat heeft onze agent met zijn ogen gezien."

"Dat is niet waar," reageert Sanne. "Ik heb een bal tegen de zijkant gegooid. En het is heel kinderachtig om daar een boete voor uit te schrijven. Het vervelende was dat de agent nogal chagrijnig was. De irritatie groeide toen een vriend aan die agent vroeg hoeveel sneeuwbalbonnen hij al geschreven had. Toen beet hij ons toe dat hij niet verplicht was om daarop te antwoorden."

De politie stelt echter dat Van Driessun de agent na het incident gelijk heeft gegeven. "Ik wilde van de discussie af en heb toen gezegd dat het misschien niet handig was om een sneeuwbal te gooien. Meer heb ik er niet over gezegd."

Met dank aan Ole voor de submit.