'Schumacher maakt rentree in F1'

De Duitse website van Bild.de meldt dat Michael Schumacher voor één jaar getekend heeft bij Mercedes Grand Prix. Het korte bericht vermeldt ook dat Mercedes hem zeven miljoen euro betaalt en dat de eerste race van de zevenvoudig wereldkampioen op 14 maart 2010 in Bahrein zal zijn.

Ook heeft Bild.de Schumacher voor de gelegenheid vast aangekleed met een zilverkleurige raceoverall met de Mercedes-ster op de borst.

De zeven miljoen euro was al eerder genoemd als bod van Mercedes Grand Prix. En het enige wat nu nog in de weg staat, zijn de gevolgen van de nekblessure die Schumacher opliep in februari bij een motorongeluk. Hoe het met die nek staat, is nog altijd onduidelijk.

Mogelijk zal de 40-jarige Duitser eerst in een GP2-wagen zijn rondjes rijden om vooral te kijken of zijn nek de inspanning aan zal kunnen.

De geruchten gaan dat Mercedes Grand Prix toestemming vraagt aan de FIA om Der Michael in januari al een test in een Formule 1-wagen te laten doen. Dat zal dan volgens Bild met startnummer 4 zijn.

Eerder dit jaar probeerde Schumacher nog een rentree te maken bij Ferrari, om de geblesseerde Felipe Massa te vervangen. Maar toen was het zijn nek die toch te veel problemen gaf. Maar de voormalig wereldkampioen heeft veel getraind en er zou zo wat verbetering zijn.

Het is nog niet bekend of dit grote nieuws nog dit jaar bevestigd zal worden.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.