FOK!users stelen lollies kunstwerk Ruud de Wild

De onthulling van een door Ruud de Wild ontworpen 'lollie-kunstwerk' ging vanmiddag bijna niet door. Het kunstwerk van bijna 400 vierkante meter, bestaande uit meer dan 100.000 lollies, werd vannacht door vandalen voor een klein deel vernield.

Ruud ontwierp ’s werelds grootste eetbare kunstwerk in opdracht van Chupa Chups. Hij liet zich in zijn ontwerp inspireren door het kerstthema. “Denk ik aan kerst, dan denk ik aan mijn dochter. Ze geniet zo van de gezelligheid rond kerst. Ze denkt ook dat met kerst overal vrede heerst. Vandaar haar afbeelding, het peaceteken en uiteraard de lolly,” aldus De Wild.

Er was door 15 mensen drie dagen lang aan gewerkt. De hevige vorst en sneeuwval in Rotterdam de afgelopen dagen bemoeilijkten de vorderingen van het bouwteam. Toen het kunstwerk gisteravond af was, werd het afgedekt met een groot kleed om het sneeuwvrij te houden voor de onthulling die vanmiddag plaatsvond. Om het kunstwerk te 'beschermen' werd er beveiliging ingehuurd. 

Deze beveiliging kon echter niet voorkomen dat enkele vandalen vannacht aan de haal gingen met een deel van de lollies. Deze lollie-dieven blijken ook actief te zijn op het FOK!forum waar zij een topic openden. Naar eigen zeggen konden ze de duizenden lollies niet zomaar laten liggen. Ze stopten ongeveer 2000 lollies in hun rugtassen en probeerden met de zoete buit het hazenpad te kiezen.

Tijdens hun vluchtpoging werden ze echter door de bewaker in de kraag gevat. Volgens de dieven lag de beveiliger tijdens de daad te slapen. Een oplettende voorbijganger zou de beveiliger wakker hebben gemaakt waarna deze toch nog in actie kwam. Drie lollie-dieven zijn door hem aangehouden en overgedragen aan de politie. Eén van de dieven wist met een grote tas vol met lollies te ontkomen.

Volgens de politie hadden de drie 880 lollies bij zich. Het drietal mocht de nacht in de cel doorbrengen. Nadat de vierde zoetekauw zich vanmorgen op het politiebureau had gemeld, met een deel van de overige lollies, mocht het viertal met een boete voor baldadigheid op de openbare weg naar huis. Waarna zij de overgebleven en verstopte lollies opgehaald hebben. 
  
 
  
 
  
 
  
De uiteindelijke buit