Duitsers willen NS helpen

De Deutsche Bahn AG (DB), oftewel de Duitse spoorwegen, zijn bereid om ProRail en de NS te adviseren of desnoods te helpen met het winterweer. DB reageerde verbaasd over het feit dat in Nederland slechts 15 procent van alle treinen rijden.

De Duitsers hebben zelf ook last van het winterweer. "Maar zo'n uitval van treinen hebben we niet in Duitsland. In grote delen van ons land hebben we te maken met dezelfde omstandigheden", aldus DB-zegsman Andreas Fohrmann.

In Duitsland rijden bijna alle treinen gewoon op schema. "Natuurlijk is er ook bij ons vertraging, maar ons spoorboekje is niet in de war door de sneeuw. We zorgen ervoor dat het materieel, spoor, wissels en seinen in goede staat zijn. Ook zetten we speciale sneeuwploegen in die met speciale treinen het spoor continu schoonvegen", aldus de woordvoerder.

Volgens Fohrmann zijn de omstandigheden in het noorden van Duitsland gelijk aan Nederland. De DB vindt het daarom bijzonder dat in Nederland veel reizigers niet op de plek van bestemming kunnen komen.

"Kijk, wij weten natuurlijk niet wat er in Nederland nu precies aan de hand is. Maar wat ons betreft zijn ProRail en de NS welkom. Als ze bellen zijn wij bereid om de helpende hand toe te steken."

Met dank aan crv en Denni voor de submit.

In Duitsland nauwelijks treinuitval