Hill: "Terugkeer zal voor Schumi zal lastig zijn

Damon Hill denkt dat de terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1 de Duitser zwaar zal vallen. De zevenvoudig wereldkampioen tekende eerder deze week een contract voor drie jaar bij Mercedes GP.

Hill denkt dat de drie jaar afwezigheid uit de Formule 1 Schumi zwaar zal vallen. Hij denkt dat de 40-jarige Duitser het vooral op het fysieke vlak niet makkelijk zal krijgen. "Op een bepaald moment in het seizoen zal hij het erg zwaar krijgen. Dan zal hij zich weer herinneren waarom hij ook alweer stopte met racen. We zullen het wel zien. Een seizoen duurt lang, dus hij zal enorm op de proef worden gesteld."

Hill was in 1994 de grootste tegenstander van Schumacher. Pas in de laatste race in Adelaide, Australië, werd de titelstrijd destijds beslist. Hij hoopt dat de FIA er voor waakt om Schumacher in 2010 niet te bevoordelen. "Ik denk dat veel mensen hier op zullen gaan letten, omdat Michael altijd een beetje werd voorgetrokken door de FIA. De FIA moet ervoor zorgen dat hier komend seizoen geen enkele sprake van kan zijn," zei de Brit die zelf uiteindelijk in 1996 wereldkampioen geworden is.