Donington Park: "Geen nieuwe huurder"

De toekomst van het circuit Donington Park blijft onzeker nu de curatoren van het in surseillance verkerende Donington Ventures Leisure Limited er niet in geslaagd zijn om een koper voor de lease-overeenkomst te vinden.

Hierdoor gaat de overeenkomst terug naar de eigenaren van de baan Wheatcroft and Son. Volgens een van de curatoren, Nigel Price, was er genoeg interesse in het overnemen van de lease maar kon er met geen van de partijen een akkoord bereikt worden.

Donington Ventures leasete het circuit voor 150 jaar van Wheatcroft en verzekerde zich voor zeventien jaar van de Formule 1. Deze plannen liepen uiteindelijk stuk op de financiering, waardoor het circuit nu er door de voorbereidende werkzaamheden troosteloos bij ligt. Wil er weer een race gehouden kunnen worden dan moet het circuit voor ettelijke miljoen ponden weer hersteld worden.

Het nieuws dat de Formule 1 op Silverstone zou blijven deed enkele partijen afhaken in de overnamestrijd. Enkele anderen wilden het circuit als baan voor nationale wedstrijden behouden, maar de tijd was te kort om vanwege de complexiteit van het leasecontract tot een overeenkomst te komen.